[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Tippek egészséges alváshoz Éjszakai műszak, hogyan aludjuk ki magunkat jobban? – 2. rész

Éjszakai műszak, hogyan aludjuk ki magunkat jobban? – 2. rész

Minden embert másképpen visel meg a műszakok váltakozása. Egyes emberek könnyeben alkalmazkodnak az éjjeli munkához, és nem jelent problémát számukra az éjjeli aktivitás. A korán ébredő emberek már reggeltől teljes erőbedobbásal dolgoznak, este vizsont már korán az ágyban vannak.

Minden embert másképpen visel meg a műszakok váltakozása. Egyes emberek könnyeben alkalmazkodnak az éjjeli munkához, és nem jelent problémát számukra az éjjeli aktivitás. A korán ébredő emberek már reggeltől teljes erőbedobbásal dolgoznak, este vizsont már korán az ágyban vannak.

Az emberi test nagyon nehezen bírkózik meg az ilyen drasztikus változásokkal. Ne felejtsük el, hogy a minőségi alvásban fontos szerepet játszik a korunk. Egy  serdülő korban lévő embernek sokkal nagyobb az alvás igénye mint egy felnőtt embernek . A következőkben leírt tanácsok segítségére lehetnek, hogy hogyan küzdjön meg az éjjeli műszak utáni fáradsággal.

Éjszakai műszak, hogyan kialudni magunkat jobban

Kelljen ki az ágyból

Nem hangzik teljesen logikus tanácsnak, de meg van a maga mondani valója. Lefekvés után ha nem alszik el 20 percen belül kelljen ki az ágyból és csináljon valamit ami nem megterhelő testének. Kb.45 perc éberség után próbáljon meg újra lefeküdni. Ugyanis ha lefekvés után nem alszik el, és csak azon gondolkodik miért nem alszik, nem érdemes  ilyen állapotban tovább maradnia. Ezért foglalja le magát egy kis időre, és utánna remélhetőleg hamarabb elalszik majd.

 Korlátozza az alkohol fogyasztást

 Ismert tény hogy koffein tartalmú italokat fogyasztani lefekvés előtt nem bölcs dolog. Az alvást viszont nagyon befolyásolhatja az alkohol fogyasztás, mindegy mien mennyiségben fogyasztjuk. Elég egy pár pohárral elfogyasztanunk a nap folyamán, és már nehezebben alszunk el. Mivel kis mennyiségben az alkohol segíthet elaludnunk, de egy bizonyos idő elteltével stimuláló hatással van  a szervezetre.

Ne nézze az órát

Ne érezze szükségét annak hogy kontrolálja hány órát alszik. Lefekvéskor inkább fordítsa le az órát. A folyamatos idő kontroll növeli a belső feszültséget, emiatt képtelenség elaludnia. Legyen akármennyire is kimerült, amíg feszült és ideges lessz nem képes majd  elaludni.

Étrend

A nyugodt alvásban közreműködnek a minőségi ételek, és a megfelelő folyadék menyisség bevitele is. Az éjjeli műszak alatt próbáljon könnyen emészthető ételeket fogyasztani. Részesítse előnyben a könnyű, vitaminokban és ásványokban  gazdak ételeket melyeket szervezete könnyen megemészt.

Megfelelőek a különféle tejtermékek, melyek magas mértékben tartalmaznak fehérjét .Ezen ételek fogyasztása mellet elkerülheti a gyomor panaszokat melyek lefekvés után zavarhatnák.

A különböző problémákkal küzdő emberek gyakran érkeznek orvosukhoz, amikor az alvás zavar csak kisérő tünetként jelentkezik. Gyakran előfordulhat , hogy az alvás zavarokat az ilyen és hasonló jellegű problémák  okozzák.