[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Matracokról Milyen kemény matracot válasszak?

Milyen kemény matracot válasszak?

A keménység azon alapvető feltételek egyike, amelyet a matrac választásakor fontolóra kell venni. Nem létezik univerzális útmutató a matrac keménységének a kiválasztására – vannak, akik a kemény matracot részesítik előnyben, mások pedig inkább a puha változatokat keresik. Miben különböznek az egyes keménységi fokozatok és mi alapján tájékozódjunk a választáskor?

A matracot több évre veszi, ezért ne hamarkodja el a vásárlást, még akkor sem, ha szuper áron kapható. De milyen matracot válasszon? A keménységen kívül minél több tényezőt vegyen figyelembe – hogy melyek ezek, megtalálja a matracválasztási tanácsadónkban. Azt ne szögezhetjük le, hogy a puha matrac jobb, mint a kemény, vagy fordítva. Mindenkinek más a megfelelő. Minden esetben a konkrét testrészekhez kell igazítani a választást, elsősorban pedig a hátgerincet kell támasztania úgy, hogy alvás közben megőrizze a természetes vonulatát.

Jakou tuhost matrace zvolit?

Milyen keménységi fokozatok közül lehet választani és milyen tulajdonságaik vannak?

A matrac keménységéről általánosságban elmondható:

  1. A keményebb matracokat inkább a férfiak keresik, a nők gyakrabban választják a puhább változatokat. 
  2. Hasonló a helyzet a nagyobb testsúlyú személyek esetében is – ők a keményebb matracokat részesítik előnyben, amelyek természetes helyzetben tartják a hátgerincet. Ellenkező esetben a matrac túlzottan besüppedne.  
  3. A gyermekeknek a középkemény és a keményebb matracok közül válasszon. A túl puha matracba a gyermek teste besüpped, ami nem tesz feltétlenül jót a csontok, ízületek és a hátgerinc fejlődésének.

AzAlvásért matracok keménységét 1-től 5-ig terjedő skálán jelöljük:

  • 1 – nagyon puha, 
  • 2 – puha, 
  • 3 – közepesen kemény,  
  • 4 – kemény,
  • 5 – nagyon kemény.

A kínálatunkban kettős keménységű matracokkal is találkozhat, amelyek egyik oldala keményebb, a másik puhább. Ha úgy érzi, hogy épp keményebb/puhább matracon szeretne aludni, a matracot egyszerűen csak átfordítja. Ezt kétszemélyes matracként történő használatra is javasoljuk azzal, hogy mindkét fél a neki épp megfelelő oldalra fordíthatja a matracot.

Škála tuhosti matrace

Nagyon puha matrac

Valóban kényelmes lesz, mert úgy fog belesüppedni, mintha egy felhőn feküdne. Nagyon puha matracaink ellenállnak a mindennapos igénybevételnek és egyben stabil támaszt biztosítanak a hátgerinc számára. Gyakran hűsítő hatású huzattal vannak ellátva, hogy éjjel ne izzadjon nagyon.

Kinek alkalmas a nagyon puha matrac:  

Ezt a matracot azok fogják méltányolni, akik az oldalukon fekve szeretnek aludni, de azok is, akik ízületi fájdalmaktól szenvednek és a keményebb matrac nyomná őket. A nagyon puha matrac azonban nem igazán alkalmas a nyugdíjasok számára, akiknek gondot okozhatna az ágyból való felkeléskor.
 

Puha matrac

Hasonló tulajdonságai vannak, mint a nagyon puha matracnak – a rugalmas és pihe-puha felületének köszönhetően nagyon kényelmes alvást kínál. Minden puha matracunk azonban jól támasztja a hátgerincét is, hogy reggel ne keljen összetörten. Ne aggódjon a súlykorlátozás miatt. Nálunk olyan puha matracot is be tud szerezni, amely minden probléma nélkül elbír akár 150 kg-os testsúlyt is.


Kinek alkalmas a puha matrac: 

Ha szeret oldalt fekve aludni, szeretni fogja a puha matracot is – a matrac enged a vállnak és a csípőnek, nem fogja soha semmit nyomni. Akkor is nagyra fogja értékelni, ha fájnak az ízületei és a kemény felületen forgolódik.
 

TIPP:

Partnermatrac Flexifoam® rugalmas habbal a nagyobb stabilitás, teherbírás és hosszabb élettartam miatt.

Bohemica Medical Graphite matrac

Partnermatrac Flexifoam® rugalmas habbal a nagyobb stabilitás, teherbírás és hosszabb élettartam miatt.
Raktáron
84 990 forinttól
Ahogy már a neve is elárulja, az Air Massage Memory-t úgy alakították ki, hogy fekvés közben masszírozza izmait. Ahogy már a neve is elárulja, az Air Massage Memory-t úgy alakították ki, hogy fekvés közben masszírozza izmait.

AIR MASSAGE MEMORY 3.0 matrac masszázsfunkcióval

Ahogy már a neve is elárulja, az Air Massage Memory-t úgy alakították ki, hogy fekvés közben masszírozza izmait.
Raktáron
266 990 forinttól


Közepesen kemény matrac

A legkedveltebb és legkeresettebb keménységi szint, a vásárlók többségének megfelel. Ha új matracot keres, mindig a közepesen kemény matracoknál kezdje a válogatást, és szükség esetén fokozatosan fokozza vagy mérsékelje a keménységet. A közepesen kemény matrac a hátgerinc stabil támaszát, de egyben valódi kényelmét is biztosítja – enged a vállaknak és a csípőnek úgy, hogy tökéletesen kialudja magát és sehol semmi ne nyomja.


Kinek alkalmas a közepesen kemény matrac:

Ez egy univerzális matractípus, alkalmas az oldalt, háton és hason fekve alvóknak, de azoknak is, akik gyakran forgolódnak.


TIPP: 

Magas, robusztus ortopédiai matrac, allergiában szenvedőknek is alkalmas.

Romantika Kasmír 24 egészségügyi matrac + INGYEN Talisman Geltouch párna

Magas, robusztus ortopédiai matrac, allergiában szenvedőknek is alkalmas.
Raktáron
158 990 forinttól
143 090 forinttól
A Duo Plus Visco matrac ideális megoldás olyan párok számára, akik eltérő keménységű matracot kedvelnek A Duo Plus Visco matrac ideális megoldás olyan párok számára, akik eltérő keménységű matracot kedvelnek

DUO PLUS VISCO partnermatrac

A Duo Plus Visco matrac ideális megoldás olyan párok számára, akik eltérő keménységű matracot kedvelnek
Raktáron
159 990 forinttól
A matracban felhasznált modern anyagok minden testrésznek optimális alátámasztást biztosítanak, helyesen oszlatják el a zónák terhelését alvás közben.

Green Comfort M rugós matrac

A matracban felhasznált modern anyagok minden testrésznek optimális alátámasztást biztosítanak, helyesen oszlatják el a zónák terhelését alvás közben.
Raktáron
523 990 Ft
262 000 Ft


Kemény matrac

A férfiak kedvence. Kiváló támaszt garantál a testnek és a hátgerincnek, egyben kényelmet is biztosít mindenkinek, aki szeret keményebb felületen feküdni. Keléskor könnyedén megtámaszkodhat a matracon, mert nem süpped bele. Ezenkívül a kemény matracok többsége nagyobb teherbírást is kínál.


Kinek alkalmas a kemény matrac:  

Ha nagyobb testsúlyú személy számára keres matracot, válasszon kemény típust. Azoknak is jól jön, akik háton vagy hason fekve aludnak. Oldalt fekve való alvás esetén nyomhatja a váll és a csípő környékét.


TIPP:

A Wanessa matrac hideghab monoblokkot rejt magában, amely elsősorban gyermekek számára alkalmas. A Wanessa matrac hideghab monoblokkot rejt magában, amely elsősorban gyermekek számára alkalmas.

Wanessa hideghab matrac

A Wanessa matrac hideghab monoblokkot rejt magában, amely elsősorban gyermekek számára alkalmas.
Raktáron
51 990 forinttól
A Bordato matrac öt anatómiai zónában átvarrott huzatával nagyszerűen követi teste vonalait, így remek támaszt nyújt

BORDATO matrac anatómiai átvarrásos huzattal

A Bordato matrac öt anatómiai zónában átvarrott huzatával nagyszerűen követi teste vonalait, így remek támaszt nyújt
Raktáron
93 990 forinttól
Amint ráfekszik az Adam matracra, kellemes, puha érzés fogadja, a rajta való fekvés során már azonban a testéhez remekül idomuló, merevebb érzésben lesz része. Amint ráfekszik az Adam matracra, kellemes, puha érzés fogadja, a rajta való fekvés során már azonban a testéhez remekül idomuló, merevebb érzésben lesz része.

ADAM hideghab matrac

Amint ráfekszik az Adam matracra, kellemes, puha érzés fogadja, a rajta való fekvés során már azonban a testéhez remekül idomuló, merevebb érzésben lesz része.
Raktáron
208 990 forinttól


Nagyon kemény matrac

A nagyon kemény matrac a hátgerinc kiváló támasza, de remek segítség az ágyból való keléskor is. A nagyobb súlyú embereknek javasoljuk – egyes matracaink akár 200 kg-ot is elbírnak anélkül, hogy rövid időn belül kifeküdnék őket.
Amennyiben a nagyobb súlyhatár miatt vásárol ilyen matracot, viszont túl kemény önnek, nézze meg fedőmatracainkat, melyek segítségével könnyedén puhává változtatja a matrac felületét.


Kinek alkalmas a nagyon kemény matrac: 

Mindenkinek, akinek nagyobb súlyhatárral rendelkező matracra van szüksége, de azoknak is, akik a kemény felületen alusszák ki magukat a legjobban. Leginkább akkor fog megfelelni önnek, ha háton vagy hason fekve alszik.


TIPP:

A Memory Basic matrac huzata öt ortopédiai zónába van átvarrva, amely átvarrások egyenletesen osztják el testsúlyunkat a matracon A Memory Basic matrac huzata öt ortopédiai zónába van átvarrva, amely átvarrások egyenletesen osztják el testsúlyunkat a matracon

MEMORY BASIC matrac anatómiai zónákkal

A Memory Basic matrac huzata öt ortopédiai zónába van átvarrva, amely átvarrások egyenletesen osztják el testsúlyunkat a matracon
Raktáron
213 990 forinttól
A Sorellina matrac két keménységi fokozattal, az egyik oldalon mamória hab réteggel, amely a legjobb alátámasztást nyújtja a a testnemk és elosztja azt az egész fekvőfelületen.
Akció-25 %

SORELLINA matrac - erős alátámasztás és komfort ötvözete

A Sorellina matrac két keménységi fokozattal, az egyik oldalon mamória hab réteggel, amely a legjobb alátámasztást nyújtja a a testnemk és elosztja azt az egész fekvőfelületen.
Raktáron
239 990 forinttól
179 990 forinttól
TIPP: Még mindig úgy érzi, hogy elakadt a matrac kiválasztása során? Hívjon fel bennünket vagy írjon nekünk, szívesen adunk tanácsot.

Amennyiben tart a webáruházból való matracrendeléstől, látogassa meg a több, mint 80 üzletünk egyikét, és egyszerűen csak próbálja ki őket.

A biztonság kedvéért egyeztessen előre telefonon ügyfélszolgálatunkkal a +36 706 281 715 számon, és győződjön meg arról, hogy a matrac, amely felkeltette az érdeklődését, megtalálható-e a kiválasztott üzletben. De hozzánk soha nem jön el feleslegesen – számos matracvariáció található nálunk, ezért szükség esetén más alternatívát is tudunk kínálni önnek.