[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi

Mi a boxspring ágy?

Boxspring itt és boxspring ott. A boxspring nem azt jelenti, hogy egy dobozban alszunk, ahogy a név sugallja. A boxspring ágy ennek pont az ellenkezője. Ez az egyik legkényelmesebb ágykialakítás. És miből áll ez a kényelem?
Ezt az ágytípust úgy tervezték, hogy a lehető legkényelmesebb alvást kínálja. Amerikában különösen népszerű, de a magyar is kezdik megkedvelni.
 

A boxspring ágy leírása

A boxspring vagy kontinentális ágy három részből áll. A legalsót boxnak hívják (innen a boxspring), és ez az egész ágy alapja. A lamellákat és a rácsot azonban hiába keresné. Fa szerkezetből és rugós részből áll. Ennek köszönhetően az egész ágy nem csak stabil, de nagyon kényelmes is.

A második rész a tartómatrac, ami általában rugós. Manapság azonban habszivacs vagy zónás matraccal is helyettesíthető. Az ágya ezen részét úgy válassza meg, hogy ez Önnek a legmegfelelőbb legyen, és ennek köszönhetően kellemesen teljen az éjszakája.

Az utolsó rész a felső matrac vagy topper. Ez a hab a tortán, mert tökéletes összhangba hozza az ágyat. Válassza ki igényeinek megfelelően a toppert, vásárolhat puhábbat, de keményebbet is. 

Tárolóhellyel rendelkező boxspring ágy 

Sajnos az igazi amerikai boxspring ágy nem tartalmaz tárolóhelyet. A tárhelyhez szokott európaiaknak azonban sikerült megbirkózniuk ezzel a problémával. A rugókat áthelyezték a billenőrendszer fölé, és íme, van tárolóhelyünk. Eldöntheti, hogy tárolóhellyel vagy anélkül szeretne-e boxspring ágyat.
 

Franciaágy vagy egyszemélyes ágy

Népszerűségének köszönhetően a boxspring ágy több méretben is megtalálható. A boxspring franciaágy többféle méretben kapható, így Ön dönti el, melyiket választja. Ha hálószobája mérete megengedi, választhat egy 200x200 cm-es boxspring ágyat. Vásárolhat azonban szabványos, 180×200 cm-es vagy 160×200 cm-es boxspring ágyat is. A nagyon kicsi hálószobákba alkalmas a 140×200 cm-es boxspring ágy. Ez a méret azoknak is megfelelő, akik nagy teret szeretnének.

Mindezek a méretek természetesen tárolóval is elérhetőek a üzletekben. Így nyugodt lehet, egy-kettőre beszerezhet egy 140×200 cm-es boxspring ágyat tárolóhellyel.
 

A boxspring ágy előnyei/hátrányai a normál ágyhoz viszonyítva

Ennek az amerikai ágynak a következő előnyei vannak:
  • kényelem,
  • az ár tartalmazza a matracot és a toppert,
  • ágymagasság és
  • kombinálhatóság.
Ha ezeket részletesen megnézzük, a kényelem a rugózott alapnak és a matrac-topper kombinációnak köszönhető.

Ezeknek az ágyaknak az ára magasabb, de az ágyhoz semmit sem kell külön vásárolni.

Előnynek számít az ágy magassága is. A boxspring magasabb a három rész miatt, így kényelmesen fog felkelni az ágyból. Ez az ágytípus alkalmas idősek és hátfájással küzdők számára is.

Kombinálhatóság alatt azt értjük, hogy tetszés szerint összeállíthatja a boxspring ágyat. A matrac és a topper kiválasztása, de még az is, hogy az ágyat fejtámlával vagy anélkül szeretné, teljesen Önön múlik. A  hálószobája dizájnjához megfelelően kiválaszthatja az ágy szövetét, de akár tárolóhellyel ellátott ágyat is vásárolhat. Ráadásul felár fizetése esetén  állítható boxspring ágyat is vásárolhat.

Hátrányai:
  • az egész ágy területe szövettel van bevonva és
  • magasabb ár.
Hátránya, hogy az egész ágy be van vonva szövettel, ezért rendszeresen kell tisztítani, porszívózni, nehogy elszaporodjanak benne a poratkák. Hátránya továbbá a magasabb ár, hozzá kell fizetni, de ezért az árért minőségi ágyat kap ágyráccsal és matraccal együtt. 
 

Hogyan válasszunk boxspring ágyat - keménység stb.

A boxspring kombinálhatósága néha akadályt jelenthet. Tudjuk, hogy a lehetőségek száma problémát jelenthet, ezért a következőket javasoljuk:
  • válassza ki a tartómatrac merevségét az alvási helyzetének megfelelően,
  • próbálja ki az ágyat az üzletben, hogy tudja meg felel-e Önnek a matrac és a topper kombinációja,
  • ha bizonytalan, kérdezze meg alvásszakértőjét.
Ami a dizájnt illeti, hallgasson a szívére és válasszon ízlése szerint. A boxspring ágy a hálószoba meghatározó eleme, ezért a döntésnél mindenesetben vegye figyelembe az ágy környezetét is.