[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Matracokról Milyen keménységű matracot válasszak?

Milyen keménységű matracot válasszak?

A keménység azon alapvető feltételek egyike, amelyet a matrac választásakor fontolóra kell venni. Nem létezik univerzális útmutató a matrac keménységének a kiválasztására – vannak, akik a kemény matracot részesítik előnyben, mások pedig inkább a puha változatokat keresik. Miben különböznek az egyes keménységi fokozatok és mi alapján tájékozódjunk a választáskor?

A matracot több évre veszi, ezért ne hamarkodja el a vásárlást, még akkor sem, ha szuper áron kapható. De milyen matracot válasszon? A keménységen kívül minél több tényezőt vegyen figyelembe – hogy melyek ezek, megtalálja a matracválasztási tanácsadónkban. Azt ne szögezhetjük le, hogy a puha matrac jobb, mint a kemény, vagy fordítva. Mindenkinek más a megfelelő. Minden esetben a konkrét testrészekhez kell igazítani a választást, elsősorban pedig a hátgerincet kell támasztania úgy, hogy alvás közben megőrizze a természetes vonulatát.

Jakou tuhost matrace zvolit?

Milyen keménységi fokozatok közül lehet választani és milyen tulajdonságaik vannak?

A matrac keménységéről általánosságban elmondható:

  1. A keményebb matracokat inkább a férfiak keresik, a nők gyakrabban választják a puhább változatokat. 
  2. Hasonló a helyzet a nagyobb testsúlyú személyek esetében is – ők a keményebb matracokat részesítik előnyben, amelyek természetes helyzetben tartják a hátgerincet. Ellenkező esetben a matrac túlzottan besüppedne.  
  3. A gyermekeknek a középkemény és a keményebb matracok közül válasszon. A túl puha matracba a gyermek teste besüpped, ami nem tesz feltétlenül jót a csontok, ízületek és a hátgerinc fejlődésének.

AzAlvásért matracok keménységét 1-től 5-ig terjedő skálán jelöljük:

  • 1 – nagyon puha, 
  • 2 – puha, 
  • 3 – közepesen kemény,  
  • 4 – kemény,
  • 5 – nagyon kemény.

A kínálatunkban kettős keménységű matracokkal is találkozhat, amelyek egyik oldala keményebb, a másik puhább. Ha úgy érzi, hogy épp keményebb/puhább matracon szeretne aludni, a matracot egyszerűen csak átfordítja. Ezt kétszemélyes matracként történő használatra is javasoljuk azzal, hogy mindkét fél a neki épp megfelelő oldalra fordíthatja a matracot.

Škála tuhosti matrace

Nagyon puha matrac

Valóban kényelmes lesz, mert úgy fog belesüppedni, mintha egy felhőn feküdne. Nagyon puha matracaink ellenállnak a mindennapos igénybevételnek és egyben stabil támaszt biztosítanak a hátgerinc számára. Gyakran hűsítő hatású huzattal vannak ellátva, hogy éjjel ne izzadjon nagyon.

Kinek alkalmas a nagyon puha matrac:  

Ezt a matracot azok fogják méltányolni, akik az oldalukon fekve szeretnek aludni, de azok is, akik ízületi fájdalmaktól szenvednek és a keményebb matrac nyomná őket. A nagyon puha matrac azonban nem igazán alkalmas a nyugdíjasok számára, akiknek gondot okozhatna az ágyból való felkeléskor.
 

Puha matrac

Hasonló tulajdonságai vannak, mint a nagyon puha matracnak – a rugalmas és pihe-puha felületének köszönhetően nagyon kényelmes alvást kínál. Minden puha matracunk azonban jól támasztja a hátgerincét is, hogy reggel ne keljen összetörten. Ne aggódjon a súlykorlátozás miatt. Nálunk olyan puha matracot is be tud szerezni, amely minden probléma nélkül elbír akár 150 kg-os testsúlyt is.


Kinek alkalmas a puha matrac: 

Ha szeret oldalt fekve aludni, szeretni fogja a puha matracot is – a matrac enged a vállnak és a csípőnek, nem fogja soha semmit nyomni. Akkor is nagyra fogja értékelni, ha fájnak az ízületei és a kemény felületen forgolódik.
 

TIPP:

Bohemica Medical Graphite matrac

Partnermatrac Flexifoam® rugalmas habbal a nagyobb stabilitás, teherbírás és hosszabb élettartam miatt.
Raktáron
84 990 forinttól

AIR MASSAGE MEMORY 3.0 matrac masszázsfunkcióval

Ahogy már a neve is elárulja, az Air Massage Memory-t úgy alakították ki, hogy fekvés közben masszírozza izmait.
Raktáron
277 990 forinttól


Közepesen kemény matrac

A legkedveltebb és legkeresettebb keménységi szint, a vásárlók többségének megfelel. Ha új matracot keres, mindig a közepesen kemény matracoknál kezdje a válogatást, és szükség esetén fokozatosan fokozza vagy mérsékelje a keménységet. A közepesen kemény matrac a hátgerinc stabil támaszát, de egyben valódi kényelmét is biztosítja – enged a vállaknak és a csípőnek úgy, hogy tökéletesen kialudja magát és sehol semmi ne nyomja.


Kinek alkalmas a közepesen kemény matrac:

Ez egy univerzális matractípus, alkalmas az oldalt, háton és hason fekve alvóknak, de azoknak is, akik gyakran forgolódnak.


TIPP: 

Romantika Kasmír 24 egészségügyi matrac + Lajhár párna INGYEN

Magas, robusztus ortopédiai matrac, allergiában szenvedőknek is alkalmas.
Raktáron
158 990 forinttól

DUO PLUS VISCO partnermatrac

A Duo Plus Visco matrac ideális megoldás olyan párok számára, akik eltérő keménységű matracot kedvelnek
Raktáron
160 990 forinttól


Kemény matrac

A férfiak kedvence. Kiváló támaszt garantál a testnek és a hátgerincnek, egyben kényelmet is biztosít mindenkinek, aki szeret keményebb felületen feküdni. Keléskor könnyedén megtámaszkodhat a matracon, mert nem süpped bele. Ezenkívül a kemény matracok többsége nagyobb teherbírást is kínál.


Kinek alkalmas a kemény matrac:  

Ha nagyobb testsúlyú személy számára keres matracot, válasszon kemény típust. Azoknak is jól jön, akik háton vagy hason fekve aludnak. Oldalt fekve való alvás esetén nyomhatja a váll és a csípő környékét.


TIPP:

Wanessa hideghab matrac

A Wanessa matrac hideghab monoblokkot rejt magában, amely elsősorban gyermekek számára alkalmas.
Raktáron
51 990 forinttól

BORDATO matrac anatómiai átvarrásos huzattal

A Bordato matrac öt anatómiai zónában átvarrott huzatával nagyszerűen követi teste vonalait, így remek támaszt nyújt
Raktáron
95 990 forinttól

ADAM hideghab matrac

Amint ráfekszik az Adam matracra, kellemes, puha érzés fogadja, a rajta való fekvés során már azonban a testéhez remekül idomuló, merevebb érzésben lesz része.
Raktáron
208 990 forinttól


Nagyon kemény matrac

A nagyon kemény matrac a hátgerinc kiváló támasza, de remek segítség az ágyból való keléskor is. A nagyobb súlyú embereknek javasoljuk – egyes matracaink akár 200 kg-ot is elbírnak anélkül, hogy rövid időn belül kifeküdnék őket.
Amennyiben a nagyobb súlyhatár miatt vásárol ilyen matracot, viszont túl kemény önnek, nézze meg fedőmatracainkat, melyek segítségével könnyedén puhává változtatja a matrac felületét.


Kinek alkalmas a nagyon kemény matrac: 

Mindenkinek, akinek nagyobb súlyhatárral rendelkező matracra van szüksége, de azoknak is, akik a kemény felületen alusszák ki magukat a legjobban. Leginkább akkor fog megfelelni önnek, ha háton vagy hason fekve alszik.


TIPP:

MEMORY BASIC matrac anatómiai zónákkal

A Memory Basic matrac huzata öt ortopédiai zónába van átvarrva, amely átvarrások egyenletesen osztják el testsúlyunkat a matracon
Raktáron
221 990 forinttól

SORELLINA matrac - erős alátámasztás és komfort ötvözete

A Sorellina matrac két keménységi fokozattal, az egyik oldalon mamória hab réteggel, amely a legjobb alátámasztást nyújtja a a testnemk és elosztja azt az egész fekvőfelületen.
Raktáron
249 990 forinttól
TIPP: Még mindig úgy érzi, hogy elakadt a matrac kiválasztása során? Hívjon fel bennünket vagy írjon nekünk, szívesen adunk tanácsot.

Amennyiben tart a webáruházból való matracrendeléstől, látogassa meg a több, mint 80 üzletünk egyikét, és egyszerűen csak próbálja ki őket.

A biztonság kedvéért egyeztessen előre telefonon ügyfélszolgálatunkkal a +36 706 281 715 számon, és győződjön meg arról, hogy a matrac, amely felkeltette az érdeklődését, megtalálható-e a kiválasztott üzletben. De hozzánk soha nem jön el feleslegesen – számos matracvariáció található nálunk, ezért szükség esetén más alternatívát is tudunk kínálni önnek.