[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Ágyakról 2 típusú tárolóhelyes ágy - mire kell odafigyelni

2 típusú tárolóhelyes ágy - mire kell odafigyelni

Sosincs elég tárolóhely, és mindig hasznos, ha van. Vagy mégsem? Milyen típusú tárolóhelyes ágyak léteznek? És melyik a jobb? Ebben a cikkben adunk néhány tanácsot, hogy mire érdemes figyelni a választáskor.

Tárolóhelyes ágyak típusai - mire kell odafigyelni az ágy kiválasztása előtt

Ha már az ágy kiválasztása előtt tudja, hogy szeretne tárolóhelyet, mérje le, hogy mennyi hely lesz az ágy körül. A tárolóhelyes ágyaknak két alapvető típusa van. Az egyik típus amelynek tárolórekesze az ágy alól kicsúsztatható. A másik típushoz az ágy felemelésével lehet hozzáférni. Nemcsak egyszemélyes ágyat, hanem tárolóval ellátott franciaágyat is lehet választani.

A választást az határozza meg, hogy mennyi hely van a hálószobájában, és milyen típusú ágy fér el benne. Egy alacsony mennyezettel rendelkező tetőtéri hálószobába valószínűleg nem lesz megfelelő egy felnyitható alvófelülettel rendelkező ágy. Kisebb hálószobában gondolja végig, hogy lesz-e helye arra, hogy az ágy alól kicsúsztassa a fiókot? Vendégszobába vásárol ágyat, és helyet szeretne spórolni? Talán egy tárolóhelyes kanapéágy lenne megfelelő az Ön számára...
 

Mennyi helyet szeretne

 Ha megmérte a hálószobája méretét, és tudja, hogy milyen típusú ágy alatti tároló fog Önnek megfelelni, akkor az igényei alapján kell döntenie. Először is válaszoljon ezekre a kérdésekre:
  • Mire fogja használni az ágy alatti tárolót?
  • Milyen gyakran fogja kinyitni és becsukni a tárolóhelyet?
  • Mekkora helyre van szüksége?

Ágy felnyitható alvófelülettel

Ennek a típusnak több változata is lehet. Az alvófelület vagy a lábaktól, vagy oldalról nyitható. Franciaágyak esetén a lábak felől történő felnyitáskor lehetőség van rá, hogy két ágyrácsa legyen és mindkettőt külön-külön felemelheti, vagy lehet egy nagy felnyitható ágyrácsa.
 

Előnyei 

Ha nincs elég hely az ágya körül a fiókokra, akkor ez az Ön számára a megfelelő. Nagyobb tárgyak, például nagyobb ágyneműk tárolására is alkalmas. Ez a megoldás ideális azok számára, akiknek nem kell gyakran kinyitniuk ezt a tárolóhelyet.
 

Hátrányai 

Gyakran előfordul, hogy a rekesz kinyitása és becsukása után újra be kell vetni az ágyat, mivel az alvófelület megemelése az ágynemű elmozdulását okozhatja.
 

Ágy fiókokkal

Az ágy alatti fiókok különböző méretűek lehetnek. Egyes franciaágyak esetében lehetséges, hogy csak az ágy egyik felén legyenek fiókok, ha nincs szüksége sok helyre. A fiókok lehetnek oldalt, vagy egy nagy kicsúsztatható fiók a lábaktól. A fiókok mérete az ágy méretétől függ. Egy 180x200-as ágy tárolóval nagyobb fiókokkal rendelkezik, mint egy 160x200-as ágy tárolóval.
 

Előnyei

A fiókok előnye, hogy szükség szerint kombinálhatja őket. Egyes franciaágyak lehetővé teszik, hogy akár négy oldalsó fiókot is vásárolhasson a hely maximalizálása érdekében. Kerekeknek vagy csúszkának köszönhetően a fiók tartalma könnyen elérhetővé válik, ellentétben a nyitható alvófelületű ágyakkal.
 

Hátrányai 

Az ilyen tárolóhely hátránya, hogy több helyet igényel az ágy körül. Ezért inkább tágasabb hálószobákba való. Ugyanakkor a fiókok jobban porosodnak.
 

Gyermekágyak tárolóhellyel

Ha azt szeretné, hogy a tárolóhely a gyermekek számára is hozzáférhető legyen, akkor mindenképpen a fiókos tárolóval ellátott gyermekágyat kell előnyben részesíteni. Ennek elsősorban biztonsági okai vannak, de a könnyebb hozzáférhetőség miatt is. Nagyobb gyermekek, például tinédzserek számára egy 120x200-as tárolóhelyes ágy is megfelelő, mert a tinédzserek értékelni fogják a több helyet.
 

Ágyak tartozékai

Új ágy vásárlásakor a tárolóhely mellett a megfelelő ágyrácsot vagy matracot is ki kell választania. Egy idős ember számára például vásárolhat egy 140×200 cm-es állítható ágyrácsot, ami megkönnyíti számára az ágyból való felkelést.

Ideális, ha vásárláskor elgondolkodik a matracokon vagy az ágyneműn, hogy teljes képet kapjon a fejében arról, hogy mire van szüksége.