[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Párnákról Hogyan válasszunk párnát, ha az oldalunkon alszunk?

Hogyan válasszunk párnát, ha az oldalunkon alszunk?

Nem mindegy, hogy milyen párnán alszom? Ha feltette már magának valaha ezt a kérdést, és többnyire az oldalán alszik, akkor ez a cikk önnek szól. Elmagyarázzuk, hogy miért van szüksége más párnára ehhez a pozícióhoz, és hogy melyiket érdemes beszereznie.

Párna formája és szerkezete 

A forma számít. A párna nemcsak a kényelmet nyújt, hanem mindenekelőtt az egészséges gerinchez szükséges. A párnának oldalt alváshoz olyan magasnak kell lennie, hogy a nyaki gerincoszlop egy vonalban legyen a háttal. Ha röntgenfelvételen nézné meg a gerincét, a fejétől a medencéjéig egyenesnek kell lennie. Ezért a párna kiválasztásánál az alváspóznak kell kulcsfontosságúnak lennie. 

Manapság már mindenféle formájú párnát találhat. Az érdekesebb formák közé tartoznak az anatómiai párnák. Ezek lehetnek tipikus hullám vagy pillangószárny alakúak. Az oldalt alváshoz a legnépszerűbb anatómiai párna a már említett hullám. A magasabb rész a vállak fölé való, hogy megtámassza a nyakat, míg a kisebb rész a fej alá tartozik. 

Bio Moore Levandule párna bio memória habból

A viszkoelasztikus anyagból készült Bio Green Mind foam (másképpen bio memory hab) tiszta, természetes olajokat tartalmaz
Raktáron
45 990 Ft

TEMPUR® ORIGINAL anatómiai párna

A TEMPUR® Original párna a  fizioterapeutákkal közösen lett kifejlesztve, hogy pontosan a nyaki gerinc és a fej formájához igazodjon, és tökéletes alátámasztást és ellazulást biztosítson a  nyak- és vállizmoknak.
Raktáron
65 990 forinttól

TEMPUR® MILLENNIUM anatómiai párna

A párna széle előre hajlik, így ideális támaszt nyújt a felső nyaki gerincnek.
Raktáron
76 990 Ft
  

Párna anyaga 

Az oldalt alvásra szánt párnák anyaga nagyon változatos. A klasszikus tollpárnától kezdve az üreges szálas vagy latex párnákon át a memóriahabig. Ha a lista végétől kezdjük, az oldalt alvásra szánt egészségügyi párnákban a memóriahab jellemző. A hab gyönyörűen alkalmazkodik a nyakhoz, és megfelelő pozíciót biztosít a nyaki gerincnek.  

A latex a memóriahab után egy másik nagyon jól alkalmazkodó anyag. Léteznek természetes és szintetikus latexpárnák is, és legnagyobb előnyük, hogy elvezetik az izzadságot. Ez különösen hasznos a forró nyári éjszakákon. Az oldalt alvásra való memóriahabos párnához hasonlóan a latexpárnák is nagyon kényelmesek. 

A tollpárnák esetében azokat ajánljuk, amelyek többkamrás rendszerrel rendelkeznek. Ez megakadályozza, hogy a tollak kicsússzanak a feje alól, és ön csak a huzaton aludjon, mint egyes tollpárnák esetében. 
 

Párna szélessége és magassága  

A párna szélessége a típusától függ. Ha úgy dönt, hogy oldalt alváshoz formált párnát vásárol, annak a szélessége valószínűleg kisebb lesz. Az ilyen párna tipikus szélessége 50-60 cm. A klasszikus párnák 20 cm-rel szélesebbek. 

A párna magasságát szintén a forma határozza meg. Vigyázzon azonban, hogy a feje vagy a nyaka ne süllyedjen egészen a matracig. Ha nem tudja, hogyan válasszon párnát, olvassa el a részletes útmutatónkat itt
 

Matracok oldalt alváshoz 

A megfelelő párna csak fél siker. Az egészséges alvás érdekében érdemes megfelelő matracot is beszerezni. Általában oldalt alváshoz puhább matracot szoktak ajánlani. Ideális esetben 1 és 3 közöttit a keménységi skálán. 

Bohemica Herkul matrac 200 kg teherbírással, 90x200 cm

Megrendelésre
123 990 Ft

AIR MASSAGE MEMORY 3.0 matrac masszázsfunkcióval 90x200 cm

Raktáron
311 990 Ft
218 390 Ft
 

Ha ortopéd párnát vásárolt oldalt alváshoz, akkor nem kell automatikusan ortopéd matracot is vásárolnia. Aszerint válasszon, hogy mennyire találja kényelmesnek a matracot.