[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Tippek egészséges alváshoz Hogyan válasszuk ki a megfelelő párnát az alváshoz?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő párnát az alváshoz?

Alhat a világ legeslegjobb matracán, de a rossz párnaválasztás miatt reggelre merev nyakkal és fejfájással fog ébredni. És ezt ugyebár, mindannyian el szeretnénk kerülni.

Minőségi párna hiányában nem lesz része egy jó kiadós alvásban

Miről ismeri fel, hogy jó párnát választott? Ez az alvási testhelyzettől függ. Ha az oldalán fekszik, a párnának egyenesen kell tartania a nyaki gerincét. A feje nem fordulhat sem az egyik, sem a másik oldalra.

 

Ez a párna túl magas.

 

Másrészt ezen a párnán a feje lefelé irányul.

 

Ez a párna akkor alkalmas, amikor a gerinc egyenes helyzetben van.

 

A háton alvás során hasonló hatást fejt ki.

Egy magas párnán a feje túlságosan előre fog dőlni.

 

Egy alacsonyabb párnán pedig éppen ellenkezőleg, hátrafelé.

 

És ennek pontosan így kell lennie. A nyaki gerincnek egyenesen és természetesen kell pihennie a párnán.

A nyaki gerincnek jót tesz egy olyan párna, amely éppen csak egy kicsit magas. A hason alvásnál teljesen más a helyzet. Javasoljuk, hogy olyan párnát válasszon, amely a lehető legalacsonyabb és a formája speciálisan kialakított.

Egy másik aranyszabály, hogy próbálja ki a párnát egy olyan matracon, amelynek a keménysége és a tapintása hasonlít ahhoz, amelyen otthon alszik. Ugyanaz a párna teljesen másképp viselkedik egy puha matracon, mint egy kemény matracon.

 

Ez a párna viszont egy puha matracon alkalmas.

 

Egy kemény matrac esetében már nem tölti ki úgy a nyaka és a matrac közötti rést, ahogyan kellene.

 

Még egy apró részlet. A párnát alvás vagy a kipróbálása közben a vállunk fölé tesszük. Mindannyian mások vagyunk, van, akinek hosszabb a nyaka, van, akinek rövidebb, van, akinek vastagabb, és van, akinek vékonyabb. Ezért alvásra mindenki számára más párna alkalmas.

Fontos szerepe van a párna méretének és magasságának is. Ha az éjszaka nagy részét egy testhelyzetben tölti, választhat speciális anatómiai párnákat a hason, oldalt vagy háton alváshoz. Vagy választhat egy univerzális formájú párnát, amely bárhogyan is alszik, jó szolgálatot tesz. Mindenesetre, javasoljuk, hogy válasszon memóriahabos párnát vagy a Tempur alapanyagból készült párnát, amely a legkiválóbban idomul a gerincéhez, és a fejénél szépen szétterül. Ha ezek az alapanyagok nem felelnek meg Önnek, természetesen vannak más, egészségügyileg hatékony megoldások is.

 

Önnek ez túlságosan tudományosnak tűnik? Párnák százai elérhetők manapság a piacon, és nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. Jó ötlet felkeresni egy szaküzletet, vagy a szakértőinktől tanácsot kérni chaten vagy telefonon keresztül.