[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Párnákról Ortopéd, egészségügyi és anatómiai párnák, mi a különbség köztük?

Ortopéd, egészségügyi és anatómiai párnák, mi a különbség köztük?

Ortopéd, egészségügyi, anatómiai… Olykor bonyolult lehet kiismerni magunkat a különböző párnák elnevezéseiben. Éppen ezért készítettünk önnek egy cikket, amely mindent megmagyaráz. Ráadásul tanácsot is adunk abban, hogy az ön számára melyik párna a legmegfelelőbb és milyen előnyei vannak.

Ortopéd párnák 

Az ortopédia, mint szakág a mozgásrendszer betegségeinek megelőzésével és kezelésével foglalkozik, ezért ezek a párnák a nyaki gerincfájdalmak elkerülésében segítenek. Az ortopéd elnevezést az állam sehogyan sem szabályozza, ezért nem kellene automatikusan arra hagyatkoznia, hogy az ortopéd párna megszünteti fájdalmait, ha már azok jelen vannak. Viszont segít a fájdalmat megelőzni, illetve mérsékelni. 
 

Kinek ajánlott 

Ez a párna segíthet megelőzni a hátfájást és alkalmas mindenkinek, aki kényelmes alvásra vágyik. Leggyakrabban memóriahabból készült ortopéd párnával találkozhat, amely a teste által kifejtett nyomás és hő hatására kiválóan alkalmazkodik a fej alakjához és a nyaki gerincéhez. Mi kizárólag a fejpárnákra specializálódunk, ezért nálunk ortopéd térdpárnák nem kaphatók. 

Előnyök és hátrányok 

Az ortopéd párna hátránya a már fentebb említett tény, azaz, hogy semmiféle tanúsítvánnyal nem kell rendelkeznie, tehát a tulajdonságai nem garantáltak. Ezzel ellentétben előnyére szolgálhat az ára, amely alacsonyabb lehet az egészségügyi párna áránál, ugyanis ennek a párnának törvényből adódóan meg kell felelnie bizonyos paramétereknek. 

Bio Moore Levandule párna bio memória habból

A viszkoelasztikus anyagból készült Bio Green Mind foam (másképpen bio memory hab) tiszta, természetes olajokat tartalmaz
Raktáron
45 990 Ft

 

Egészségügyi párnák 

Egy párna akkor nevezhető egészségügyi párnának, ha tulajdonságait klinikai tesztelések bizonyítják és megfelel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által előírt paramétereknek. Ebben az esetben gyógyászati segédeszköznek tekinthető, amely igazoltan bizonyos betegségek kezelését vagy megelőzését segítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért a nyaki gerincre ajánlott egészségügyi párna a nyakfájás megelőzésére szolgál. Az ilyen párnának minden esetben tanúsítvánnyal kell rendelkeznie és Áfája is csökkentett. 
 

Kinek ajánlott 

Az egészségügyi párna mindenkinek ajánlott, aki a legjobbat akarja magának és a minőségre fogad. Az ilyen párnának lehet anatómiai alakja, de ez nem feltétel. Ezért a hagyományos, nagy párnák kedvelői is megtalálják köztük a nekik valót. De minden esetben érvényes, hogy rendelkezniük kell tulajdonságukat igazoló tanúsítvánnyal. Legyen résen, ha egy másik értékesítő egészségügyi tanúsítványt mutat fel önnek. Ez ugyanis nem a párnák tulajdonságát bizonyító igazolvány. Hisz a piacon elérhető minden párnának, típustól függetlenül, egészségügyileg biztonságosnak kell lennie. 
 

Előnyök és hátrányok 

Az egészségügyi párnák előnye a bizonyított tulajdonságaik. Egészségügyi párna vásárlása a minőség garanciáját jelenti, mert ez a jelölés, a többi jelöléstől eltérően, állam által szabályozott. Hátrányuk lehet a magasabb ár, ami viszont a tanúsítvánnyal igazolt minőséget tükrözi. 

TEMPUR® MILLENNIUM M anatómiai párna, 54x32 cm

A párna széle előre hajlik, így ideális támaszt nyújt a felső nyaki gerincnek.
Raktáron
76 990 Ft

  

Anatómiai párnák 

Az anatómiai párnáknak jellegzetes alakjuk van. A párna designja megfelel a feje és a nyaki gerince helyes és kényelmes elhelyezésének alvás közben. Például az oldalt alváshoz alkalmas anatómiai párna nagyobb alátámasztást biztosít a nyaki gerincnek, mint a hason alváshoz tervezett anatómiai párna. Az anatómiai párnák közt magtalálható az egy vagy két alvópózhoz ajánlott párna, de vannak minden alvópózhoz megfelelő, univerzális anatómiai párnák is. 
 

Kinek ajánlott 

Az anatómiai párnákat azok fogják leginkább szeretni, akik a kisebb párnákat részesítik előnyben. A speciális alakjának köszönhetően ez a párna megfelelő védelmet nyújt a hátfájással szemben. Ennek a párnafajtának az allergiában szenvedők is örülni fognak, ugyanis az anatómiai párnák memóriahabból készülnek, ami hipoallergén
 
A párna megvásárlása előtt próbáljon ráfeküdni a párnára. Vigye magával párját vagy barátját, aki ellenőrizni tudja, hogy az ön alvópózában a választott párnán egyenesen van-e a nyaki gerince. Vagy még jobb, ha ellátogat AzAlvásért üzletébe, ahol alvásszakértők adnak tanácsot önnek. És hogy hogyan is kell aludni az anatómiai párnán? A fejnek és a nyaknak is mindig a párnán kell lennie, a párnának pedig a vállához kell kapcsolódnia. A vállaknak nem lenne szabad a párnán lenniük. 
 

Előnyök és hátrányok 

Az anatómia párna hátrányát a specifikus alakja jelentheti. Elsősorban azért, mert a hagyományos ágyhuzatok többsége nem fog megfelelni az anatómiai párna méretének. Ugyanakkor, ha önnek fontos az esztétikus és gyönyörű hálószoba, készüljön fel arra, hogy az anatómiai párna sosem lesz a tökéletesen megvetett ágy domináns eleme. Ezt viszont egy díszpárna segítségével helyrehozhatja, amelyet éjszakára félretesz az ágyról.