Ágy és matrac vásárlás esetén ingyenes kiszállítás
[email protected]
+36 703460447
Telefonos szaktanácsadásunk hívható: hétfő-péntek 9.00-15.00 óráig
Pénznemet Zárja be a
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Matracokról Hogyan válasszon matracot a babának?

Hogyan válasszon matracot a babának?

Hogyan válasszon matracot a babának? A keményebbet keresse

A baba számára megfelelő matrac kiválasztása különösen fontos, mert a puha gyermekcsontoknak és ízületeknek alvás közben nagyon jó támaszra van szükségük. Olvassa el, milyen feltételeknek kell megfelelnie a kiságyba kerülő matracnak és válasszon olyat, amelynek köszönhetően nemcsak az apróság, hanem ön is jobban kialhatja magát.


A kisbaba matraca nem lehet puha

Az 1-től 5-ig terjedő keménységi skálánkon középkemény vagy kemény, legalább 3-as, de nyugodtan akár 4-5-ös jelölésű matracot válasszon. Nálunk a gyermek matracok kínálatában ezekből talál a legtöbbet.
A gyermek teste folyamatosan fejlődik és megfelelő támaszra van szüksége – a túl puha matracba a kisgyermek besüpped, ami nem tesz jót a fejlődésben lévő hátgerincnek, sem a puha csontváznak. Természetesen, a matrac nem lehet kőkemény sem, mert az ilyen matracon a gyermek nem tudna aludni és csak forgolódna. Ilyen matracokat viszont nálunk nem talál.
 
 Soha ne vegyen a kisbabának zónás matracot. Az alvás során a testre kifejtett         nyomásnak egyenletesnek kell lennie, és mivel a baba éjszaka különböző módon   változtatja helyzetét, a zónák ott fejthetnék ki hatásukat, ahol nem kellene. Legyen   körültekintő akkor is, ha ön alszik zónás matracon, a babát pedig magához veszi     az ágyába.


Milyen anyagból készült matracot válasszon a kiságyba?

Ahhoz, hogy a matrac a gyermek testét megfelelően alátámassza, rugalmasnak kell lennie. Ezért minden nálunk kapható matrac rugalmas maggal rendelkezik. Melyik matrac lesz tehát a baba számára a legjobb?


Kókusz matrac

A kókuszmatrac magjában kemény, kókuszszálas tábla van – ez kellő szilárdságot biztosít, ráadásul bármiféle nedvességet hatékonyan elvezet a matrac belsejéből.


Hideghabból (vagy HR habból) készült matrac

A PUR habhoz viszonyítva például nagyobb pórusokkal büszkélkedik – könnyebben vezeti el a nedvességet és a felgyülemlett hőt is. Így a matracban nem fognak megragadni az atkák sem a penész, a baba pedig nem fog leizzadni rajta.
A hideghabból készült baba matrac hosszú élettartamú, nyugodtan hasznát veheti a második csemeténél is. Amikor az első gyermek kinövi, ne felejtse el a matracot alaposan becsomagolni és eltenni.


PUR habból készült matrac

Nem követ el hibát a hagyományos PUR hab választása esetén sem. Jól szellőzik és babának és idősebb gyermeknek is alkalmas. A PUR habból készült matracok a legolcsóbbak közé tartoznak, így ha ilyen matracot választ, több pénzt takarít meg.


A baba matrac vastagsága és méretei

A kisbaba matracának legalább 6 – 8 cm vastagnak kell lennie, ellenkező esetben a matrac túl puha lenne.
A baba matracát mindig pontosan a kiságy belső méretei vagy a gyermek ágyának méretei alapján válassza ki. A kiságy szerkezete és a matrac közt semmilyen szabad térnek nem szabad lennie, mert abba a kisbaba keze vagy lába beszorulhatna.


A legkeresettebb baba matrac 120 × 60 cm-es

Hogyan is ne lenne az, hisz a kiságyak leggyakoribb méretéről van szó. A 120 × 60 cm-es gyermek matrac megközelítőleg gyermek hároméves koráig tart ki, ezután nagyobb változatot kell választani – 140  70 cm-es vagy 190 × 90 cm-es gyermek matracot.
Abban az esetben, ha a csemetéjének az ügyes apuka vagy nagyapa atipikus méretű kiságyat készített, ne csüggedjen. A ProSpánok-nál méretre is elkészítjük önnek a baba matracot, elég felvenni velünk a kapcsolatot.


Higiénikus környezetet a kiságyban 95 °C-on mosható matracvédővel és takaróval biztosíthat

Kiszivárgott pelenka vagy kiloccsant tej – mindez negatív hatással van a matrac állapotára. Az átnedvesedett matracmagot és a rengeteg atkát matracvédővel, legjobb esetben vízhatlannal, kerülheti el. A nálunk kapható matracvédők nagyon egyszerűen lehúzhatók és mosógépben 95 °C-on moshatók.
Ahhoz, hogy a baba teljesen tiszta környezetben aludjon és ne fenyegesse őt penész, baktériumok és más mikroorganizmusok jelenléte, szerezzen be neki egyet a gyerek takaróink közül. Ezek is, akárcsak a matracvédők, 95 °C-on moshatók – ez a hőmérséklet garantáltan eltávolít mindent, aminek a kiságyban nincs keresnivalója. Ráadásul jól szellőznek is, így a baba nem fog alattuk izzadni.


Szerezze be babájának az Azalvásért legjobb matracait. Melyeket ajánljuk?

Baby White baba matrac kiságyba, 60 × 120 cm

A Baby White matracon való alvást követően babája mosolyogva fog ébredni. A hideghab rugalmasságának köszönhetően a matrac támasztja a gyermek testét, és mivel jól szellőzik, az atkáktól sem kell tartania. A matrac hipoallergén és könnyedén lehúzható huzattal van ellátva, amelyet bármikor ki is moshat.