[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Párnákról Töltetek a párnákba: melyek a legjobbak?

Töltetek a párnákba: melyek a legjobbak?

Párnát szeretne választani és nem tudja, hogy melyik töltet a legjobb? Érdekli, hogy melyik töltet a legolcsóbb és hogyan lehet felismerni a minőségi párnát? Összegyűjtöttük önnek a töltet típusokat és javaslatokat, hogy melyik párnát válassza.

Párna töltet típusok – előnyök és hátrányok 

A legolcsóbb párna töltet a habszivacs vagy a PUR hab. Az AzAlvásért webáruházban aligha talál habszivacs töltetet párnába. Ez az anyag ugyanis nem alkalmas párnának, mert nem alkalmazkodik megfelelően a fejhez és a nyaki gerinchez. Az aromás párnákban gyakran előforduló golyós töltet szintén nem megfelelő. 

Nehéz megtalálni a legjobb töltetet párnába. Egyesek számára ez a memóriahab lehet. Másnak a latex vagy a toll. Mindegyik anyagnak léteznek támogatói és ellenzői. Nézzük meg tehát az előnyeiket és hátrányaikat. 
 

Memóriahab 

A memóriahab párnák manapság nagyon népszerűek. Ennek több oka is van. Kiváló támogatást nyújtanak a fejnek és a nyaknak. Ezért gyakran találkozhat memóriahab töltettel az egészségügyi párnákban. A megfelelő támogatás meghozhatja a nyakfájás hőn vágyott enyhülését. Ezzel függ össze a kényelem is, amely a memóriahab középső neve. Ha pozitívan áll a természethez, bio memóriahab párnákat is kínálunk. 
 

Latex 

A latex lehet természetes és mesterséges. A webáruházunkban található párnákban természetes vagy a természetes és szintetikus anyagok kombinációját találja. A latex párnák allergiások számára is alkalmasak. Ez a természetes töltet természetes védelmet nyújt a penész, a baktériumok és a poratkák ellen. A természetes és szintetikus latex keveréke pedig gyorsan alkalmazkodik a testhelyzet változásaihoz, ezért páratlan kényelmet biztosít önnek. 
 

Toll 

A tollat évszázadok óta használják párnák töltőanyagaként. Napjainkban az ilyen párnák nosztalgiát idézhetnek. A nagymama pehelypaplanjában aludni... Ha ön is a tollak szerelmese, az új tollpárnák megakadályozhatják, hogy a tollak a nyak és a fej területén kívül összezsúfolódjanak. Ennek oka, hogy a tollak kamrákra vannak osztva, így nincs hol összezsúfolódniuk. 
 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő töltetet – milyen tényezőket kell mérlegelni? 

A párna töltetet úgy válassza ki, hogy a lehető legkényelmesebben tudjon rajta aludni. Ha allergiás, kerülje a tollpárnákat, és keressen antiallergén párnát. Ha környezetbarátabb életmódot folytat, keressen kíméletesebb töltetet, például bio memóriahabot vagy latexet. Ha anatómiai párnát szeretne, válassza a memóriahabot. 

A párna méretével is gyakran összefügg a töltet. Egy 45×45 cm-es párna töltete gyakrabban latex vagy memóriahab. Egy 40×40 cm-es párna hasonló töltettel rendelkezik. Ezzel szemben egy 70×90 cm-es párna valószínűleg üreges szálból vagy tollból készül.
  

Hogyan ismerhető fel a kiváló minőségű párna 

A párna minőségét nagymértékben meghatározza a töltet. A minőségi párnának támogatnia kell a fejet és a nyaki gerincet. Ideális esetben a teljes gerincének egyenesen kell rajta lennie. A feje ne legyen túlságosan megdöntve, és ne is legyen erősen kitámasztva. A jó párna másik jele, hogy a huzata mosható anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait. Manapság a párnákhoz olyan huzatokat kínálnak, amelyek hűsítő vagy nyugtató hatásúak lehetnek, hogy még kényelmesebbé tegyék az alvást.  
 

Milyen párnát válasszunk nyakfájdalom esetén 

A legjobb párna az, amely biztosítja a fej és a nyak megfelelő helyzetét. A mai egészségügyi párnák nagyszerű támogatást nyújtanak és nagyon kényelmesek is. A párnához azonban hozzá kell szokni. Ha gerincfájdalmai két hét után is fennállnak, forduljon orvoshoz.