[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Matracokról Milyen előnyei és hátrányai vannak a hideghab matracnak?

Milyen előnyei és hátrányai vannak a hideghab matracnak?

Szeretne minőségi habmatracot választani, de nem tudja, melyik a megfelelő Önnek? Hideghab vagy más hab… Ki tudhatja? Tartson velünk és nézze meg a hideghab matracokkal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, hogy egyértelmű legyen a választás.

Mi az a hideghab és milyen típusait használják a matracokhoz?

A hideghab vagy HR hab a matracoknál használt hab egyik fajtája. A HR a High Resilience (nagy rugalmasságú) rövidítése. Ez szó szerint nagy rugalmasságot jelent és pontosan ilyenek a hideghab matracok. És akkor miért a hideghab és nem a nagy ellenállású hab? 

A hideghab elnevezés a gyártási folyamatra utal. Más matrachaboktól eltérően alacsonyabb hőmérsékleten készül. Előfordulhat még a két elnevezés kombinációja is – HR hideghab - , de ettől függetlenül ez még egy habot jelent.
 

Hideghab és tulajdonságai

A hideghab matracok számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkeznek. Például:
•    Az egyik legszellősebb anyag
•    kiváló nedvességelvezetés
•    kiváló rugalmasság
•    alaktartás
•    hosszabb élettartam  
 

A hideghab előnyei

A hab rugalmassága és az alaktartó képessége meghosszabbítja a matrac élettartamát. A remek légáteresztő képességének köszönhetően alvás közben kevésbé izzad rajta. Ezzel maga szintű higiéniát biztosít. A matrac hideghabja alkalmas allergiások számára, mivel szaporodnak benne a poratkák. 
 

Kinek alkalmasak a hideghab matracok?

A kizárólag hideghabot tartalmazó matracok általában keményebbek, ezért gyermekek számára is alkalmasak. A hideghabból készült gyermekmatrac biztosítja, hogy gyermeke gerince megfelelő alátámasztást kapjon. Ez elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez. Vásároljon óvodás korú gyermekének egy 90 x 200 cm-es hideghab matracot, és máris felkészült a következő nyolc évre.

A  hideghab matrac zónákkal vagy zónák nélkül minden olyan felnőtt számára alkalmas, aki inkább a keményebb matracot részesíti előnyben, de főként az időseknek ajánljuk. Amennyiben nem tud választani a matrac anyagai közül és vívódik a hideghab és a memóriahab között, akkor jó hírünk van az Ön számára. A matracok többsége ezen anyagok mindkét típusát ötvözi. Találja meg az Ön igényeinek megfelelő hideghab matracát itt.