[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi

Mi a matracvédő

Hiába figyelünk a tisztaságra, lehetetlen elkerülni, hogy a matrac bepiszkolódjon... Vagy lehet? Ahogy a cím is sugallja, a matracvédő segít a matracon lévő foltok elleni küzdelemben. De kevesen tudják, hogy ilyen foltok elleni harcosból többféle van.

Mikor használjon matracvédőt

A válasz egyértelmű. Mindig. Ha van matraca, és feltételezzük, hogy van, akkor a matracvédő elengedhetetlen. Tudjuk mire gondol. Hiszen csak időseknek és kisgyerekeknek van szüksége matracvédőre. De ez nem így van.

A matracvédő nemcsak a különféle foltok kialakulását akadályozza meg (mint például vizelet, vér, kiömlött italok stb.), hanem ezzel a kiegészítő réteggel azt is megakadályozza, hogy a matrac beszennyeződjön például az izzadságtól. Átlagosan egy liter folyadékot izzad ki az ember alvás közben, ami védő nélkül beszívódik a matracba. Ez meglehetősen kellemetlen szagot okozhat. Ezért matracvédőre mindenkinek szüksége van.
 

A matracvédő méretei

Ezeknek a szennyeződés elleni harcosoknak sokféle méretük van. Ha azonban pontosabbak akarunk lenni, akkor a védő mérete a matrac méretétől függ. Ha 90 x 200 cm-es matraca van, akkor 90 x 200 cm-es matracvédőre van szüksége. Az ágy 140x200 cm? Matracvédő 140x200 cm…

Természetesen a kicsikről sem feledkezünk meg. Kínálatunkban talál baba matracvédőt is, így vásárolhat babamatracot, tudván, hogy babája nem koszolja azt be.

A párok értékelni fogják a 180 x 200 cm-es matracvédőt, amely a franciaágy teljes területét lefedi.


 

A matracvédő tulajdonságai

A matracvédő egyik elengedhetetlen tulajdonsága, hogy mosható. Egy másik pozitív tulajdonsága, hogy összeolvad a matraccal. A védő nem mozdul el, ha megfelelő méretű. Vagy a sarkakon lévő gumiszalagok, vagy a teljes kerülete körüli gumi segítik a rögzítést.

Időseknél inkontinencia esetén igen hasznos a matracvédő használata. Az vízhatlan védő nemcsak a foltok, hanem a szagok kialakulását is megakadályozza, amelyeket az idősek matracáról nehéz eltávolítani.

Ha a védő ellenére is sikerül bepiszkolni a matracot, ne aggódjon, írtunk Önnek egy cikket, amely a különböző típusú foltokkal foglalkozik.