[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Matracokról A matrac élettartama és hogyan befolyásoljuk azt?

A matrac élettartama és hogyan befolyásoljuk azt?

A matracok rendszeres cseréje nagyon fontos, annak ellenére, hogy sokan megfeledkeznek róla. Miért változtatnánk meg matracunkat, ha már tizenöt éve jól szolgál? Azért mert tizenöt év, az tizenöt év. Bár matracunkon nem kell látnunk változást, annak minősége messze van attól, ahol korábban volt, amikor megvásároltuk.

A matracok rendszeres cseréje nagyon fontos, annak ellenére hogy sokan megfeledkeznek róla. Miért változtatnánk meg matracunkat, ha már tizenöt éve jól szolgál? Azért mert tizenöt év, az  tizenöt év. Bár matracunkon nem kell látnunk változást, annak minősége messze van attól, ahol korábban volt, amikor megvásároltuk.

A matrac élettartama és hogyan befolyásoljuk azt

Mi befolyásolja a matrac élettartamát?

Természetesen a matracok élettartama változhat. Általában az a  szabály, minél drágább a matrac, annál hosszabb az élettartama. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a drága matrac elpusztíthatatlan, és mindennap használható életünk végéig. 

Állítások szerint, a matracokat leginkább nyolc-tíz éves használat után kell kicserélni, a legkésőbb, viszont tizenöt év után, a matrac minősége szerint. Minél olcsóbb matracot használunk, annál hamarabb cserélnünk kell.

A matrac élettartamát befolyásoló tényező, a használati célja. Ha matracunkat  minden nap használjuk, nyilvánvaló, hogy gyorsabban tönkre megy. Ezzel szemben, ha matracunkat  ritkán használjuk, például alkalmi alváshoz, akkor a cserére később lesz szüksége.

Miért ne használjuk hosszabb ideig a matracunkat?

A matracok elhasználódnak, mint bármely más termék. Idővel vátoztatja formáját, ami hatással van gerincünkre. Higiéniai okokból is gondoskodni kell a matracok cseréjéről. A matrac felszívja verejtékünket és tönkreteszi azt. Emellett az ágy kiváló lakhely az atkáknak, ahol nagyon gyorsan elszaporodhatnak.

Hogyan befolyásolhatjuk a matrac élettartamát?

Számos módon befolyásolhatjuk a matrac élethosszát. A matracot rendszeresen szellőztetni kell, és időről időre ki kell porszívózni. Havonta egyszer ajánlatos lemosni az ágylamellákat.

A legjobb megoldás a matracvédő. Ez a matrac életét akár több évvel  is meghosszabbíthatja. A matracfedél most már része az alapfelszereltségnek, de a matracvédő különböző matracvédelmet is nyújt. A védők nem befolyásolják a matrac funkcionalitását vagy minőségét. A matrac minden tulajdonsága megmarad, mivel a védők rugalmasak.

A matracvédőknek köszönhetően már nem kell aggódnia a verejtékezéstől vagy más nedvességtől, amely bejuthat a matracmagba. A védők megakadályozzák a nedvesség behatolását. Ez megnehezíti az atkákra vonatkozó feltételeket, mivel könnyebben szaporodnak a nedves környezetben.