[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Párnákról Amikor fáj a nyak az anatómiai párnától

Amikor fáj a nyak az anatómiai párnától

Vásárolt már anatómiai párnát, és azóta fáj a nyakcsigolyája? Vagy csak az elmondások alapján ismeri ezt az érzést? Ezeknél a párnáknál a kiválasztásukkal még nincs vége, majd csak azután, ha már ráfeküdt és valóban minden igényének eleget tesz.

Mi rejlik az új párna vásárlása utáni hát- és nyakfájás mögött? Lehet, hogy a helytelenül kiválasztott párnatípus a hibás, de nem ez a mértékadó. Gondot okozhat a kellő mennyiségű adaptációs idő hiánya is.

A helytelenül kiválasztott párnatípus

Az elsődleges ok a párna nem megfelelően kiválasztott magassága vagy formája. Másodsorban a hagyományos párnáról történő drasztikus átmenet az anatómiai párnára. Aki hozzászokott, hogy üreges szálakból vagy tollakból készült puha párnán alszik, és gyakran több párnát gyűr össze a feje alatt, annak először hozzá kell szoknia az anatómiai párnához. Itt már a nyakizomzat hozzászokott a rossz helyzethez, és ha olyan orvosi párnára helyezik, amely anatómiai szempontból helyes pózba kényszeríti a testet, a reakció rendszerint nyaki gerincfájdalom, merev nyakizmok vagy hátfájás lehet. Ezek a fájdalmak azonban egy hét vagy 14 napon belül enyhülnek. Ha már vannak egészségügyi problémái, feltétlenül szokjon hozzá az anatómiai szempontból kialakított párnához.

Miért érdemes anatómiai párnát vásárolni?

Az anatómiai párna megvásárlása kifejezetten célszerű a nyakcsigolya-problémák enyhítésére, de az ilyen problémák megelőzésére is. Biztosítja a fej és a nyakcsigolya tökéletes és szabályos alátámasztását. Így mindenkinek alkalmas, akinek fontos az egészséges alvás. Az anatómiai párnák viszkoelasztikus (memória) habból készülnek, ami hőmérsékletre és nyomásra érzékeny, ez azt jelenti, hogy amikor lefekszik, a párna megpuhul, pontosan a nyak és a fej alakjához idomul, és tökéletesen ellazítja a nyak- és vállizmokat. Magától értetődő, hogy a párnáknak higiéniai okokból levehető és mosható a huzatuk. Az egyetlen hátránya talán a magasabb vételár, amely azonban hosszú távon a minőségi alvás befektetéseként is felfogható.



Kinek nem alkalmas az anatómiai párna

A párnák kialakítása a különböző alvási pózokhoz különféle formában és méretben történik. Tehát mindenki számára létezik ilyen párna. Az anatómiai párnák kialakítása a különböző alvási pózokhoz különféle formában és méretben történik. Vannak olyanok, amelyeket az oldalt és háton alváshoz, másokat csak oldalt, vagy csak a hason alváshoz terveztek, illetve vannak olyan kényelmi párnák is, amelyek bármilyen pózban használhatók, miközben funkciójukat – a nyakcsigolya és a fej alátámasztását – megtartják.

Mi a különbség a különböző formájú párnák között?

Mindegyik formának megvan a maga létjogosultsága a különböző pozíciókhoz, de egészségügyi szempontból csak egy forma (a dupla hullám - lásd a képet) a legmegfelelőbb. Ha már vannak egészségügyi problémái a nyakcsigolyájával, általában a legjobb, ha ehhez a párnához szoktatja magát.



Milyen viszonyban is van egymással a párna és a matrac?

Az anatómiai párna csak a fej, a nyak és a váll területét érinti, így tehát a nem megfelelő matrac semmilyen módon sem segít az alvás minőségén. Mindenképpen fontos, hogy a matrac és a párna kiválasztása egyszerre történjen. Ha viszont nincs ilyen lehetősége, és legalább egy párnával szeretné javítani az alvásminőségét, mindenképpen a meglévő matrac típusának megfelelően az alvási tanácsadó segítségével válasszon párnát, mert az egészséges alváshoz a minőségi matrac a legfontosabb.