[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Párnákról Anatómiai párna: hogyan válasszunk és hogy aludjunk rajta?

Anatómiai párna: hogyan válasszunk és hogy aludjunk rajta?

A megfelelő párna és matrac együttes megalkotói a minőségi alvást biztosító környezetnek. A minőségi alvás pedig egészségének fontos tényezője. Viszont a megfelelő párna kiválasztása olykor nehéz feladat tud lenni. Jöjjön és közösen vegyünk át mindent, hogy tudja, mire kell odafigyelnie az anatómiai párnáknál.

Hogyan válasszon anatómiai párnát 

Az anatómiai párnák anyagukban, alakjukban és méretükben is különböznek. Ezért fontos odafigyelni az anyag minőségére, az alakját pedig az ön alvópóza szerint válassza ki. 
 

Anyag 

Az anatómiai párna lényege, hogy teste anatómiájához illeszkedik. Ezért olyan anyagot kell választani, amelynek jó az illeszkedése. Ideális anyag lehet az olyan habszivacs, amely minimális ellennyomással hat a fejre és a nyakra. Ezért a memóriahabos anatómiai párna megfelelő választást jelent. A memóriahab reagál a test hőjére és nyomására és tökéletesen illeszkedik hozzá. 
 

Alak 

Többféle anatómiai kialakítású párna létezik. Leggyakrabban a párna alakja azt tükrözi, hogy használata melyik alvópózhoz alkalmas. A fej és a nyak minden alvópózban más alátámasztást igényel. Legnagyobb szükségük az alátámasztásra az oldalukon alvóknak van, ezért a párna oldalt fekvő alváshoz hullámos alakú, ami tökéletesen alátámasztja a nyakat. Ennek köszönhetően a nyaki gerinc egy vonalban van a hátgerinccel. 

 A háton alváshoz alacsonyabb párnára van szükség, mint az oldalt fekvő alváshoz. Például a Tempur Millenium speciális kivágással van ellátva, amelyben a fejnek kell lennie. Ennek köszönhetően a fej rögzítve van a legegészségesebb alvópózok egyikében. 
 
Természetesen léteznek univerzális anatómiai párnák is, amelyek egyszerre több alvópózhoz is alkalmasak. Például a már említett Millenium párna hullámmal is rendelkezik az oldalt fekvő alváshoz. Ezek az univerzális párnák leggyakrabban hagyományos téglalap alakúak. 

TEMPUR® MILLENNIUM M anatómiai párna, 54x32 cm

A párna széle előre hajlik, így ideális támaszt nyújt a felső nyaki gerincnek.
Megrendelésre
76 990 Ft

 

Méret 

Ha 50×70 cm-es anatómiai párnát keres, csalódást kell okoznunk önnek. A mi kínálatunkban nem nagyon találhatók meg ebben a méretben. Ugyanis ezeknek a típusú párnáknak a mérete nem egyezik meg a hagyományos párnák méretével. A nagy párnák gyakran sok helyet foglalnak az ágyban. Ilyenkor előfordulhat, hogy párnára tett kézzel fogunk aludni, és ezáltal nemcsak a gerinc nyaki részének ferdülését okozzuk, hanem az említett kar vagy a hátunk is szenvedni fog. Ezért az anatómiai párnák mérete kisebb, ami megfelel az egészséges alvópóz feltételeinek. 
 

Anatómiai párnák gyerekeknek és babáknak 

A babáknak egy éves korukig párna nélkül kellene aludniuk. Az AAP, gyerekorvosokat egyesítő amerikai szervezet szerint a párnán való alvás a babáknál a SIDS néven is ismert hirtelen csecsemőhalál szindrómát okozhat. 

Később a nagyobb gyermekeknek nem szükséges speciálisan gyermekeknek vagy babáknak való anatómiai párnát vásárolni. Számukra megfelel a normál anatómiai párna is, amely univerzálisan használható minden alvópózhoz. Ugyanis a gyermekek serdülőkorig váltogatják az alvópózokat. 
 

Hogyan aludjunk az anatómiai párnán 

Az, hogy hogyan aludjunk a párnán, annak alakjától függ. Viszont az alapok mindig változatlanok. A párnának a vállakból kell kiindulnia és ki kell töltenie a köztük és a fej közti rést. Amennyiben hullámos párnája van, a párna magasabb részén aludjon. Más típusú párnája van és nem tudja, hogyan aludjon rajta? Ne habozzon kapcsolatba lépni ügyfélszolgálatunkkal, ahol alvásszakértők fognak tanácsot adni önnek.