[email protected]
+36 703460447
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9:00 és 15:00 közt érhető el
Menü Bezár
0 0 Ft
Az Ön kosarába eddig még nem került semmi
Kezdőlap Blog Ágyakról Hálószoba a régi idők bájával: hogyan rendezzük be

Hálószoba a régi idők bájával: hogyan rendezzük be

A régi szép idők szerelmeseinek ihletet kínálunk egy retro hálószobához. Egyáltalán nem okoz nehézséget berendezni egy ilyen stílusú hálószobát. Néha elegendő vásárolni egy pár dizájndarabot a régi hálószobájába, és kap egy retro változatot, amelyben mindenki szívesen aludna.

Miért pont egy retro hálószoba?

A retro több okból is népszerű. Az első az ár. Ha van otthon egy régi darabja, ami csak felújításra szorul, miért fektetne bele egy újba? Egy másik ok lehet a fenntarthatóság. Nem minden anyag, amelyből a régi bútorok készülnek, ökológiailag újrahasznosíthatók vagy szétbomlaszthatók. Ezért a felújítás egyértelműen környezetbarátabb. A harmadik ok egyszerűen csak a nosztalgia. A régebbi bútorok egy boldog gyermekkort vagy szeretett rokonaink emlékeit idézhetik fel.
 

Hogyan válasszunk bútort a hálószobába?

Hálószoba felújítása sem valósul meg befektetés nélkül. Néhány bútor darabot a régi hálószobából ki kell cserélnie újra. Hogyan döntsük el, hogy melyik bútor darabot cseréljük le, és melyik maradjon? Válaszolja meg a következő kérdéseket:
  • Használható még?
  • Tetszik, és szeretném, hogy a hálószobában legyen?
  • Felújítható?
  • Mennyi időt vesz igénybe a felújítása?
  • Vásárolhatok valahol újat anélkül, hogy dolgoznék vele?
Fontos, hogy a régi bútorok megőrizzék kényelmét. Például egy régóta használt ágy törött lécekkel ront az alvás minőségén. Ideális új ágyat és éjjeliszekrényeket vásárolni, amelyek hasonló stílusúak, mint a hálószoba többi része. Így megőrzi kényelmét és a hálószoba stílusát. A leggyakoribb megtartott régi bútorok közé a komód, tükrök, szekrények és lámpák tartoznak. Újonnan vásárolni viszont érdemes ágyat, matracot és szőnyeget.
 

Mit mivel és hogyan kombináljunk?

Alapvető döntés a hálószoba színének kiválasztása. Vannak otthonában olyan darabok, amelyeket szeretné ha kiemelkednének? Válasszon semlegesebb tónusú falakat, hogy a bútorok magukért beszéljenek. Ha színt szeretne belevinni, válasszon egy kirívót. A hálószoba stílusossabban, átgondoltabban fog kinézni.

Hozzon létre hálószobájában wow-hatást építőelemek segítségével. Még egy egyszerű díszléc a mennyezet körül is átalakíthatja az ismerős teret valami frissebbé, újjabbá.

Annak érdekében, hogy hálószobája ne tűnjön kaotikusnak, hanem éppen ellenkezőleg, hangulatosnak és jól átgondoltnak, minden bútornak és kiegészítőnek egyforma minőségűnek kellene lennie. Például kombináljon egy díszes, fából készült komódot egy lágy vonalvezetésű és egyszerű dizájnú elemmel, például egy egyszerű fémlámpával. Hasonlóan működik egy merész új bútor antik csillárral és tükörrel.

Próbálja meg a tömörfa hálószoba bútortját egy stílusban tartani. Ha különböző fából készült bútorai vannak, próbálja meg egymáshoz illeszteni úgy, hogy azonos színűre festi őket. Itt megtudhatja, hogyan újíthat fel ilyen módon egy ágyat vagy hálószoba szekrényt.

Bár most divatos a fehér szín a hálószobákban, próbáljon meg kísérletezni és kilépni a komfortzónájából. Például próbáljon ki egy sötétkék hálószobát. A fa és a kék szín kontrasztja hangulatos hálószobát teremthet a pihenéshez.
 

Kiegészítők választása

A hálószoba világítása szintén kulcsszerepet játszik. Például egy régi, robusztus csillár hangulatossá teheti az egyszerű fabútorokból álló hálószobát. Dekoratív lámpákkal és jellegzetes függönyökkel kombinálva egy ilyen hálószoba mindenki álma lesz, aki oda belép.

A hálószoba dizájnját az ágynemű stílusa és színe is befolyásolhatja. Egy retro hálószobába leginkább egy virágmintás ágynemű passzolna. Az ágyneműnek nem kell a beltérben kitűnnie. Ugyanakkor egyeznie kell a párnákkal, valamint az ágy és az éjjeliszekrények stílusával. Bővebben olvashat erről ebben a cikkben.